Om oss

I norra Småland vid sjön Sommens strand ligger möbelstaden Tranås. Här finns Basic Collections kontor och fabrik, mitt i ett mecka av möbelproduktion.

Basic Collection utvecklar och tillverkar moderna kvalitétsmöbler för offentlig miljö. Alla våra möbler har en tidlös design och är speciellt utvecklade att hålla längre. Vi har lång erfarenhet och vet vilka krav som ställs på produkterna. Våra produkter fungerar utmärkt i till exempel skolor, caféer, restauranger, inom vården, på konferensanläggningar och väldigt många andra platser där människor möts i jobb eller på fritiden.

Basic Collection är ett fristående varumärke i företagsgruppen Mitab. Basic Collections uppdrag är att möta kunder med höga krav på kvalitet och funktionalitet i möbler till offentlig miljö där också pris är en viktig parameter.

Genom att vara en del av en större grupp kan Basic Collection dra nytta av fördelar inom produktionskapacitet, teknisk kompetens och utvecklingsresurser.

Basic Collection CSR

CSR och socialt ansvar

Basic Collection är en del av ett familjeföretag på en mindre ort. Det innebär att ansvaret för medarbetare, miljö och samhälle blir tydligt och nära. Vi möter våra medarbetare, leverantörer och en del kunder i livsmedelsaffären, när vi utövar fritidsintressen och när vi rör oss i samhället. Vi vill kunna se människor i ögonen och känna att vi alltid gör och gjort vårt bästa för dem och oss. Alla medarbetare som producerar våra möbler omfattas av kollektivavtal och erhåller avtalsenliga ersättningar. Tillsammans med fackliga företrädare säkerställer vi att arbetsmiljön är säker och trygg. Basic Collection bidrar också i samhället. Till exempel genom att stötta ungdomsidrott och välgörenhetsprojekt, både lokalt och nationellt och vi tar alltid tydlig ställning mot alla former av förtryck, orättvisa och mobbing. Vi vill helt enkelt att du ska kunna lita på oss!

Basic Collection Kvalitet

Hållbarhet och kvalitet

Basic Collection utvecklar produkter som ska hålla länge. Det tycker vi är den viktigaste aspekten i ett hållbart samhälle. En produkt från Basic Collection är alltid tillverkad med beprövade och säkra metoder för att kvalitén alltid ska vara hög. Självklart arbetar vi också med att se till att våra produkter tillverkas av förnybara råvaror i så stor utsträckning det går och att alla våra produkter ska vara återvinningsbara. En väldigt stor andel av materialen i våra produkter kommer från närbelägna leverantörer. På det sättet minimerar vi transporter och våra produkters utsläpp av Co2. Vi använder inga farliga kemikalier i våra produkter och vi är certifierade enligt både ISO 9001 och 14001. Dessutom arbetar vi med Möbelfaktamärkning av våra produkter och en transparent redovisning av vilka materialsammansättningar vi använder.